Sök

Ölcocktail

Lemon Radler

En radler är en läskande blandning av öl och någon form av läsk, ofta Fanta eller Sprite, som är populär i Tyskland. I England har de en liknande variant som kallas shandy. Här är ett recept på en fräsch citronradler, som du gör från scratch genom att göra din egen kolsyrade lemonad.

Lemon Shandy drink-recept

Recept på hemgjord Lemon Radler

Typ
Fräsch
Glas
Highball
Redskap
Citruspress, kniv, skål

1 sats

Ingredienser

citron cirka 10-14 medelstora citroner
1,3 kg
socker
400 g
kolsyrat vatten
70 cl
ljus lager

Garnering

  • Citronskiva

Gör så här

  1. Ta ut citronerna ur kylskåpet så de blir rumstempererade och rulla dem mot köksbänken för att mjuka upp skalet.
  2. Halvera och pressa citronerna, häll juicen i en förslutbar behållare och ställ i kylskåpet.
  3. Skär skalet i bitar och blanda med socker i en stor skål, täck tätt med plastfolie och låt stå i rumstemperatur. Rör om ungefär var 45:e minut tills sockret har lösts upp helt, vilket tar cirka 3 timmar. Om du vill kan du låta blandningen stå i upp till 12 timmar.
  4. Tillsätt 30 cl av den sparade citronjuicen. Rör om väl och sila sedan genom en finmaskig sil i en glasflaska eller glasburk. Den koncentrerade citronsockerlagen håller sig cirka 1 vecka i kylskåpet.
  5. När det är dags att servera, tillsätt kolsyrat vatten till citronsockerlagen. Justera smaken med ytterligare kolsyrat vatten eller citronsaft. Tänk på att en syrlig citronläsk smakar bäst när den blandas med öl.
  6. För att göra en citronradler, blanda 25 cl kall ljus lager med 15 cl kolsyrad citronlemonad i ett ölglas. Garnera med en citronskiva.

Fler drinkar baserade på öl

Beermosa drink-recept

Beer­mosa

Ölcocktail

Black Velvet drink-recept

Black Velvet

Bubbeldrink