Fräsch sommardrink
Frozen Aperol Spritz
Den här frusna slushyversionen av en Aperol Spritz är hämtad från baren 2 Birds 1 Stone i Washington, D.C. När is mixas in i drinken vattnas smakerna i ingredienserna ut, men det har barmanagern Adam Bernbach löst genom att infundera Aperolen med apelsinskal för att ge den en extra citruskick.
Recept på Frozen Aperol Spritz
1 drink
Ingredienser
- Proseccoeller annat bubbel
- 9 cl
- apelsininfunderad Aperol
- 3 cl
- vodka
- 1,5 cl
- färskpressad apelsinjuice
- 1,5 cl
- färskpressad limejuice
- 1,5 cl
- sockerlag (1:1)
- 3 cl
- salt
- 1 nypa
- krossad is
- 3,5 dl
Garnering
- Apelsinskiva
Gör så här
- Häll ner alla ingredienser i en blender och kör på full fart tills drinken är slät.
- Häll upp i ett dubbelt Old Fashioned-glas och garnera med en halv apelsinskiva.
Apelsininfunderad Aperol
- Häll 30 cl Aperol och rivet skal från en stor apelsin i en blender och mixa till en slät vätska.
- Låt stå i ett dygn och sila sedan upp Aperolen på en flaska genom en finmaskig sil.
Bartillbehör till Frozen Aperol Spritz
Relaterade recept till Frozen Aperol Spritz
Fler drinkar baserade på vodka
Orange Whip
Krämig dessertdrink
Agua de Valencia
Svalkande sommardrink
White Russian
Gräddig kultklassiker
Long Island Iced Tea
Kultklassiker
Bloody Caesar
Variant av en klassiker