Fräsch sommardrink
Frozen Aperol Spritz
Den här frusna slushyversionen av en Aperol Spritz är hämtad från baren 2 Birds 1 Stone i Washington, D.C. När is mixas in i drinken vattnas smakerna i ingredienserna ut, men det har barmanagern Adam Bernbach löst genom att infundera Aperolen med apelsinskal för att ge den en extra citruskick.
Recept på Frozen Aperol Spritz
1 drink
Ingredienser
- Proseccoeller annat bubbel
- 9 cl
- apelsininfunderad Aperol
- 3 cl
- vodka
- 1,5 cl
- färskpressad apelsinjuice
- 1,5 cl
- färskpressad limejuice
- 1,5 cl
- sockerlag (1:1)
- 3 cl
- salt
- 1 nypa
- krossad is
- 3,5 dl
Garnering
- Apelsinskiva
Gör så här
- Häll ner alla ingredienser i en blender och kör på full fart tills drinken är slät.
- Häll upp i ett dubbelt Old Fashioned-glas och garnera med en halv apelsinskiva.
Apelsininfunderad Aperol
- Häll 30 cl Aperol och rivet skal från en stor apelsin i en blender och mixa till en slät vätska.
- Låt stå i ett dygn och sila sedan upp Aperolen på en flaska genom en finmaskig sil.