Fräsch sommardrink
Frozen Aperol Spritz
Den här frusna slushyversionen av en Aperol Spritz är hämtad från baren 2 Birds 1 Stone i Washington, D.C. När is mixas in i drinken vattnas smakerna i ingredienserna ut, men det har barmanagern Adam Bernbach löst genom att infundera Aperolen med apelsinskal för att ge den en extra citruskick.

Recept på Frozen Aperol Spritz
1 drink
Ingredienser
- Proseccoeller annat bubbel
- 9 cl
- apelsininfunderad Aperol
- 3 cl
- vodka
- 1,5 cl
- färskpressad apelsinjuice
- 1,5 cl
- färskpressad limejuice
- 1,5 cl
- sockerlag (1:1)
- 3 cl
- salt
- 1 nypa
- krossad is
- 3,5 dl
Garnering
- Apelsinskiva
Gör så här
- Häll ner alla ingredienser i en blender och kör på full fart tills drinken är slät.
- Häll upp i ett dubbelt Old Fashioned-glas och garnera med en halv apelsinskiva.
Apelsininfunderad Aperol
- Häll 30 cl Aperol och rivet skal från en stor apelsin i en blender och mixa till en slät vätska.
- Låt stå i ett dygn och sila sedan upp Aperolen på en flaska genom en finmaskig sil.
Bartillbehör till detta recept
Fler drinkar baserade på vodka

Vodka Soda
Fräsch törstsläckare

Cape Cod
Kultklassiker

Pornstar Martini
Trendig cocktail

Godmother
Söt sippare

Kamikaze
Kultklassiker