Sök

Bittersöt longdrink

Garibaldi

Den italienska klassikern Garibaldi kunde inte vara enklare att svänga ihop. Men med en simpel blandning av Campari och apelsinjuice ligger hemligheten i detaljerna. Se till att använda så färska apelsiner du kan hitta, och pressa juicen först när du gör drinken.

Garibaldi drink-recept

Recept på Garibaldi

Typ
Bitter
Glas
Highball
Redskap
Juicemaskin/citruspress, barsked

1 drink

Ingredienser

Campari
4,5 cl
färskpressad apelsinjuice
12 cl

Garnering

  • Apelsinklyfta

Gör så här

  1. Pressa apelsinjuicen, gärna med en råsaftcentrifug, så att den blir luftig och fluffig. Pressar du för hand kan du uppnå samma resultat genom att köra juicen en stund på full fart i en blender.
  2. Häll först Campari och sedan apelsinjuice i ett isfyllt highballglas.
  3. Rör runt för att blanda och garnera med en apelsinklyfta.