Sök

Drinkbok Amaro

Författare: Brad Thomas Parsons

Den livfulla världen av bittersöta örtlikörer, med cocktails, recept och formler

Med över 100 recept är Amaro den första boken som avmystifierar den ständigt växande, bittersöta världen och är ett måste för alla hemmabarsentusiaster eller branschproffs.

Den europeiska traditionen att göra bittersöta likörer - kallade amari på italienska - har funnits i århundraden. Men det är bara nyligen som dessa örtiga digestifer har flyttat från den dammiga baksidan av baren till centrumscenen i USA och blivit en nyckelingrediens på cocktaillistor i landets bästa barer och restauranger. Till vår lycka finns det idag ett förvirrande utbud av amaro tillgängligt - från välkända favoriter som Averna och Fernet-Branca till den växande kategorin regionala, amerikansktillverkade amaro.

Med en hänförande rundtur i barer, caféer och destillerier i Italien, amarons andliga hem, kommer Brad Thomas Parsons - författare till James Beard och IACP Award-vinnaren Bitters - att öppna dina ögon för den rika historien och livfulla kulturen av amaro idag. Med över 100 recept för amaro-centrerade cocktails, egen amaro och till och med amaro-kryddade desserter kommer du att leva (och dricka) la dolce vita.

Amaro