Sök

Kanel­socker­lag

Kanelsockerlag är en mångsidig och användbar sockerlag, som dessutom är väldigt enkel att göra hemma. Den är ett måste för dig som älskar tikidrinkar, där den är vanligt förekommande i flera klassiker. 

Kanelsockerlag

Recept på kanelsockerlag

Redskap
Kastrull

1 sats

Ingredienser

socker
2 dl
vatten
2 dl
kanelstänger brutna i bitar
4 st

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser på medelvärme.
  2. Sänk värmen till låg och låt sjuda i 8–10 minuter tills sockret har löst upp sig. Rör om då och då.
  3. Ta av från värmen och låt svalna.
  4. Ta bort kanelstängerna och sila sockerlagen genom ett kaffefilter upp i en ren glasflaska.

Kanelsockerlag håller i princip hur länge som helst i kylskåpet, men smakerna kan börja avta något efter ett par veckor.