Sök

Klassisk cocktal

Chrysan­the­mum

Chrysanthemum är en lågalkoholhaltig apertifcocktail från början av 1900-talet. Drinken förekom för första gången i Hugo R. Ensslins klassiska bok Recipes for Mixed Drinks från 1916. Det receptet bestod av lika delar vermouth och Bénédictine, men då den franska örtlikören lätt kan dominera en drink, har en variant med större del vermouth blivit vanligare.

Chrysanthemum drink-recept

Recept på Chrysanthemum

Typ
Örtig
Glas
Cocktail
Redskap
Rörglas, barsked

1 drink

Ingredienser

torr vermouth
6 cl
Bénédictine
3 cl
absint
3 stänk

Garnering

  • Apelsintwist

Gör så här

  1. Rör alla ingredienser i ett rörglas med is och sila upp i ett kylt cocktailglas.
  2. Kläm en bit apelsinskal över drinken, som du sedan antingen kan garnera med eller slänga.