Variant av en klassiker
Hibiscus Mezcal Margarita
I den här twisten på en Margarita har rökig mezcal fått sällskap av en fruktig hibiskussockerlag. Hibiskus är väldigt populärt i Mexiko. Framför allt i form av agua frescas – en slags saft som dricks över hela landet och kommer i en mängd olika smaker. Vill du ha en med hibiskus beställer du en Agua de Jamaica. Den sötsyrliga blomman passar även bra ihop med agavebaserade spriter som tequila och mezcal.
Recept på Hibiscus Mezcal Margarita
1 drink
Ingredienser
- mezcal
- 4,5 cl
- Cointreau
- 1,5 cl
- färskpressad limejuice
- 3 cl
- hibiskussockerlag
- 2 cl
- limeklyfta
- 1 st
- salt
Garnering
- Limeklyfta
Gör så här
- Gnid en limeklyfta runt kanten på ett Old Fashioned-glas.
- Häll salt på en tallrik och doppa glaset i saltet. Fyll glaset med is.
- Skaka alla ingredienser med is och sila upp i det förberedda glaset.
- Garnera med en limeklyfta.