Klassisk cocktail
Canchánchara
Canchánchara sägs vara Kubas äldsta cocktail och är en slags föregångare till Daiquiri. Drinken skapades av gerillasoldaterna under det kubanska självständighetskriget i slutet av 1800-talet, och sågs som en helande dryck för slavarna som jobbade på plantagen. Originalet innehåller den kubanska spriten aguardiente. Det är i grunden en rom i sin enklaste form, gjord på fermenterad sockerrörsjuice. Men för en nutida tappning av drinken går det bra att använda valfri ljus kubansk rom.
Recept på Canchánchara
1 drink
Ingredienser
- aguardiente eller ljus kubansk rom
- 4,5 cl
- färskpressad limejuice
- 2,5 cl
- honungssyrup (1:1)
- 1,5 cl
Garnering
- Limeklyfta
Gör så här
- Skaka alla ingredienser med is.
- Sila upp i ett isfyllt Old Fashioned-glas och garnera med en limeklyfta.