Sommardrink
Cavasangria
I den här bubbliga varianten av en Sangria har spansk cava ersatt det traditionella rödvinet. Sangria är långt ifrån en exakt vetenskap, och recepten kan variera ordentligt. Det här grundreceptet gillar vi, men den spanska sommarbålen är ärligt talat ganska svår att misslyckas med. Använd de frukter och det vin du gillar, så kommer det bli kanon.

Recept på Cavasangria
1 sats
Ingredienser
- flaska (75 cl) cavaeller annat bubbel
- 1 st
- brandy
- 12 cl
- socker
- 2 msk
- persika
- 1 st
- citron
- 1 st
- äpple
- 1 st
- hallon
- 8-10 st
- myntablad
- 8-10 st
Gör så här
- Skiva persika och citron, tärna äpplet och släng ner tillsammans med hallon och mynta i en kanna.
- Häll i brandy och socker och rör runt.
- Låt stå i kylen i cirka en timme så att smakerna hinner sätta sig ordentligt.
- Ta ut kannan ur kylen och häll på cava.
- Rör om försiktigt och häll upp i isfyllda vinglas.