Krämig juldrink
Coquito
Coquito är Puerto Ricos motsvarighet till Eggnog, som precis som den amerikanska motsvarigheten alltid dricks runt jul. I en Coquito – som är spanska för “liten kokosnöt” – har ägg och grädde från Eggnog bytts ut mot kokosmjölk och sötad kokosgrädde.
Recept på Coquito
1 sats
Ingredienser
- gold rom gärna puertoricansk
- 90 cl
- kryddad kokosmjölk*
- 45 cl
- sötad kokosgräddet ex Coco López
- 45 cl
- sötad kondenserad mjölk
- 45 cl
Garnering
- Mald kanel
Gör så här
Gör så här:
- Häll alla ingredienser i en blender och kör på full fräs tills allt är blandat.
- Häll upp i en lufttät behållare och ställ i kylen tills den är väl kyld.
- Vid servering, häll upp i glasmuggar eller cocktailglas och pudra lite mald kanel på toppen.
*Kryddad kokosmjölk
- Värm kokosmjölken på medelvärme tillsammans med 2 kanelstänger, 3 hela nejlikor, 2 stjärnanis och 3 hela kryddpepparkorn.
- Dra ner värmen till låg och sjud i 30 minuter.
- Ta av från plattan och låt kokosmjölken svalna innan du använder den.
Relaterade recept till Coquito
Fler drinkar baserade på rom
Hallonmojito
Sommardrink
Rabarbermojito
Sommardrink
Rom Old Fashioned
Variant av en klassiker
Jet Pilot
Variant av en klassiker
Daisy de Santiago
Klassisk cocktail