Krämig juldrink
Coquito
Coquito är Puerto Ricos motsvarighet till Eggnog, som precis som den amerikanska motsvarigheten alltid dricks runt jul. I en Coquito – som är spanska för “liten kokosnöt” – har ägg och grädde från Eggnog bytts ut mot kokosmjölk och sötad kokosgrädde.

Recept på Coquito
1 sats
Ingredienser
- gold rom gärna puertoricansk
- 90 cl
- kryddad kokosmjölk*
- 45 cl
- sötad kokosgräddet ex Coco López
- 45 cl
- sötad kondenserad mjölk
- 45 cl
Garnering
- Mald kanel
Gör så här
Gör så här:
- Häll alla ingredienser i en blender och kör på full fräs tills allt är blandat.
- Häll upp i en lufttät behållare och ställ i kylen tills den är väl kyld.
- Vid servering, häll upp i glasmuggar eller cocktailglas och pudra lite mald kanel på toppen.
*Kryddad kokosmjölk
- Värm kokosmjölken på medelvärme tillsammans med 2 kanelstänger, 3 hela nejlikor, 2 stjärnanis och 3 hela kryddpepparkorn.
- Dra ner värmen till låg och sjud i 30 minuter.
- Ta av från plattan och låt kokosmjölken svalna innan du använder den.