Sök

Vinterfavorit

Rosé­glühwein

Det här är en lättare och friskare variant av den centraleuropeiska julfavoriten Glühwein, där det sedvanliga rödvinet ersatts av rosévin.

Roséglühwein drink-recept

Recept på Roséglühwein

Typ
Söt
Glas
Dubbel Old Fashioned
Redskap
Kastrull

1 sats

Ingredienser

rosévin
1 flaska
rörsocker
4 msk
äpple
0,5 st
kanelstänger
3 st
vaniljstång
1 st
stjärnanis
1 st

Gör så här

  1. Häll vinet i en kastrull och värm upp på medelhög värme.
  2. Skär äpplet i bitar, ca en centimeter tjocka, och lägg i kastrullen.
  3. Klyv vaniljstången på mitten och lägg i kastrullen tillsammans med kanelstängerna och stjärnanisen. 
  4. Tillsätt rörsocker efter smak. Testa först med en mindre mängd socker om du valt ett sött vin. 
  5. Hetta upp vinet till strax under kokpunkten. Vinet ska inte koka, då förångas alkoholen och kryddorna blir bittra. 
  6. Ta av från plattan och låt det vila en stund – ju längre, desto mer smak ger kryddorna.
  7. Servera varmt i glaskoppar.