Vinterfavorit
Roséglühwein
Det här är en lättare och friskare variant av den centraleuropeiska julfavoriten Glühwein, där det sedvanliga rödvinet ersatts av rosévin.
Recept på Roséglühwein
1 sats
Ingredienser
- rosévin
- 1 flaska
- rörsocker
- 4 msk
- äpple
- 0,5 st
- kanelstänger
- 3 st
- vaniljstång
- 1 st
- stjärnanis
- 1 st
Gör så här
- Häll vinet i en kastrull och värm upp på medelhög värme.
- Skär äpplet i bitar, ca en centimeter tjocka, och lägg i kastrullen.
- Klyv vaniljstången på mitten och lägg i kastrullen tillsammans med kanelstängerna och stjärnanisen.
- Tillsätt rörsocker efter smak. Testa först med en mindre mängd socker om du valt ett sött vin.
- Hetta upp vinet till strax under kokpunkten. Vinet ska inte koka, då förångas alkoholen och kryddorna blir bittra.
- Ta av från plattan och låt det vila en stund – ju längre, desto mer smak ger kryddorna.
- Servera varmt i glaskoppar.