Klassisk cocktail
Chicago Fizz
Chicago Fizz är en drink som skapades innan förbudstiden i USA i början på förra seklet, men har sedan dess blivit lite bortglömd. Den ingår i kategorin fizz, precis som till exempel den mer välkända Gin Fizz. En fizz kännetecknas av äggvita och soda, som ger drinken sitt karaktäristiska skum. I en Chicago Fizz består basen av mörk rom och portvin.
Recept på Chicago Fizz
1 drink
Ingredienser
- mörk rom
- 3 cl
- tawny portvin
- 3 cl
- färskpressad citronjuice
- 1,5 cl
- extra söt sockerlag (2:1)
- 0,75 cl
- äggvita eller aquafaba
- soda
- 3 cl
Garnering
- Citronskiva
Gör så här
- Häll alla ingredienser, utom soda, i en shaker och skaka som en tok utan is tills du får kramp i armarna, så att äggvitan får ett ordentligt skum.
- Fyll shakern till hälften med is och skaka en runda till för att kyla ner drinken.
- Sila upp i ett kylt Collinsglas utan is och toppa långsamt med soda, så att skummet reser sig fint.
- Garnera med en halv citronskiva.