Sök

Klassisk cocktail

Chica­go Fizz

Chicago Fizz är en drink som skapades innan förbudstiden i USA i början på förra seklet, men har sedan dess blivit lite bortglömd. Den ingår i kategorin fizz, precis som till exempel den mer välkända Gin Fizz. En fizz kännetecknas av äggvita och soda, som ger drinken sitt karaktäristiska skum. I en Chicago Fizz består basen av mörk rom och portvin.

Chicago Fizz drink-recept

Recept på Chicago Fizz

Typ
Fräsch
Glas
Collins
Redskap
Shaker, citruspress

1 drink

Ingredienser

mörk rom
3 cl
tawny portvin
3 cl
färskpressad citronjuice
1,5 cl
extra söt sockerlag (2:1)
0,75 cl
äggvita eller aquafaba
soda
3 cl

Garnering

  • Citronskiva

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser, utom soda, i en shaker och skaka som en tok utan is tills du får kramp i armarna, så att äggvitan får ett ordentligt skum.
  2. Fyll shakern till hälften med is och skaka en runda till för att kyla ner drinken.
  3. Sila upp i ett kylt Collinsglas utan is och toppa långsamt med soda, så att skummet reser sig fint.
  4. Garnera med en halv citronskiva.