Klassisk cocktail
Monkey Gland
Monkey Gland skapades i början på 1920-talet av Harry MacElhone, ägaren av ikoniska Harry’s New York Bar i Paris. Det är en fräsch och spännande blandning av gin, apelsin, grenadin – och framför allt – absint, som skär igenom sötman och sätter sin unika prägel på drinken.
Recept på Monkey Gland
1 drink
Ingredienser
- gin
- 4,5 cl
- färskpressad apelsinjuice
- 4,5 cl
- grenadin
- 1 tsk
- sockerlag (1:1)
- 1 tsk
- absint
- 1 tsk
Garnering
- Apelsinskal
Gör så här
- Skaka alla ingredienser med is.
- Sila upp i ett kylt cocktailglas och garnera med en bit apelsinskal.
Bartillbehör till detta recept
Relaterade recept
Fler drinkar baserade på gin
Eeyore's Requiem
Variant av en klassiker
Pegu Club
Klassisk cocktail
Gin och Tonic med fläder
Fräsch törstsläckare
Ramos Gin Fizz
Klassisk fizz
Vesper Martini
Klassisk cocktail