Sök

Modern klassiker

Kingston Negroni

Den här Negroni-varianten skapades av Joaquín Simó på den ikoniska New York-baren Death & Co. Den får sitt namn ifrån att gin bytts ut mot jamaicansk rom. Simó använder en specifik rom och vermouth i det här receptet, som du kan läsa mer om nedan. Du kan använda en annan jamaicansk rom, men drinken kommer inte bli densamma.

Kingston Negroni drink-recept

Recept på Kingston Negroni

Typ
Bitter
Glas
Old Fashioned
Redskap
Rörglas, barsked

1 drink

Ingredienser

Smith & Cross rom
3 cl
Carpano Antica Formula vermouth
3 cl
Campari
3 cl

Garnering

  • Apelsintwist

Gör så här

  1. Rör alla ingredienser i ett rörglas med is.
  2. Sila upp i ett isfyllt Old Fashioned-glas.
  3. Kläm apelsintwisten över drinken och släpp ner den i glaset.

Rom och vermouth i en Kingston Negroni

Smith & Cross

Smith & Cross är en så kallad Navy Strength rom, vilket är drinkspråk för att säga att den är svinstark. Termen kommer från den brittiska flottan, där de inte fick ha med sig sprit under 57 %, för om den spilldes ut på krutet skulle det inte gå att antända.

Att romen är så stark innebär att den spätts ut mindre efter att den tappats från tunnan. Det medför en mycket intensiv och kraftfull smak, med en funkighet som är karaktäristisk för jamaicansk rom.

Carpano Antica Formula

Carpano Antica är världens första vermouth, som har tillverkats i Turin sedan 1786. Den görs på rött kvalitetsvin från Piemonte, vilket ger den en kraftfullare och fylligare smak än många andra vermouths.

Det är anledningen till att Joaquín Simó valt den till den här drinken. Som han själv uttrycker det: "Only Carpano Antica has the balls to stand up to Smith & Cross' intensity".